Eritritol se sve više koristi u prehrambenoj industriji i kao zamena za šećer u različitim proizvodima. Eritritol se koristi kao zaslađivač u mnogim namirnicama i pićima, uključujući bezkalorične i niskokalorične napitke, žvake, bombone, čokolade i poslastice. Njegova slatkost omogućava proizvođačima da stvore proizvode sa manje kalorija od onih koji koriste šećer. Eritritol se može koristiti kod kuće kao zamena za šećer u raznim receptima za kuvanje i pečenje, uključujući kolače, pite i kolače. Treba napomenuti da eritritol može imati hlađenje efekat na jezik, što neki ljudi opisuju kao blago mentolast ili hladan ukus.Zbog niskih kalorija i niskog glikemijskog indeksa, eritritol je popularan izbor za dijabetičare i osobe koje žele da kontrolišu telesnu masu. Eritritol se takođe može naći u obliku dodataka ishrani, često kombinovan sa drugim zaslađivačima ili funkcionalnim sastojcima.
Prilikom primene Eritritol potrebno je poštovati propisanu zakonsku regulativu: Zakone i prateće pravilnike, kako bi se osigurala njegova sigurna upotreba i izbegle potencijalne negativne posledice.