Glicerin je široko korišćen sastojak u industriji, kozmetici i hrani. U kozmetičkoj industriji se koristi kao hidratantno sredstvo za kožu, budući da može zadržati vlagu. Koristi se kao komponenta u losionima, sapunima i drugim proizvodima za negu kože. U prehrambenoj industriji se koristi kao zaslađivač, sredstvo za dezinfekciju površina i konzervans, s obzirom na svoja antibakterijska svojstva. Važno je napomenuti da se glicerin, kao sastojak u hrani, koristi u vrlo malim količinama i smatra se sigurnim za konzumaciju. Međutim, ponekad se može koristiti kao nosač arome, što može uticati na ukus hrane. Pre korištenja glicerina, uvek je važno proveriti i slediti uputstva proizvođača i konsultovati se sa lekarom ako ga koristite u medicinske svrhe.
Prilikom primene Glicerin 99,5 % potrebno je poštovati propisanu zakonsku regulativu: Zakone i prateće pravilnike, kako bi se osigurala njegova sigurna upotreba i izbegle potencijalne negativne posledice.