Proizvodi
    Filters
    Preferences
    Pretraga

    Želatin

    0,00 (RSD)
    Želatin je proteinska supstanca koja se koristi u prehrambenoj industriji, farmaceutskoj industriji i u kozmetičkoj industriji. Hemijska struktura želatina je složena, jer se sastoji od velikog broja aminokiselina povezanih u lanac.
    *
    + -
    Želatin ima mnogo upotreba u prehrambenoj industriji, farmaceutskoj industriji, kozmetičkoj industriji i drugim industrijama.

    U prehrambenoj industriji, želatin se koristi za pripremu želea, pudinga, kolača, bombona, sladoleda, mesnih i ribljih proizvoda, kao i za zgušnjavanje supa i umaka. Koristi se i kao zaslađivač, sredstvo za zaglađivanje i stabilizator.
    U kozmetičkoj industriji, želatin se koristi kao sastojak maski za lice i kose, kao i za pripremu krema i losiona za negu kože.
    Želatin se koristi u laboratorijske svrhe, kao sredstvo za pripremu elektroforetskih gelova, za zgrušavanje hemijskih rastvora, kao i u drugim naučnim istraživanjima.
    Kao prirodni proizvod, želatin se obično smatra bezbednim za upotrebu, ali treba imati na umu da on nije prikladan za vegetarijance i vegane, jer se dobija iz životinjskih tkiva. 
    Prilikom primene Želatin potrebno je poštovati propisanu zakonsku regulativu: Zakone i prateće pravilnike, kako bi se osigurala njegova sigurna upotreba i izbegle potencijalne negativne posledice.

     

    *
    *
    *
    Želatin ima mnogo upotreba u prehrambenoj industriji, farmaceutskoj industriji, kozmetičkoj industriji i drugim industrijama.

    U prehrambenoj industriji, želatin se koristi za pripremu želea, pudinga, kolača, bombona, sladoleda, mesnih i ribljih proizvoda, kao i za zgušnjavanje supa i umaka. Koristi se i kao zaslađivač, sredstvo za zaglađivanje i stabilizator.
    U kozmetičkoj industriji, želatin se koristi kao sastojak maski za lice i kose, kao i za pripremu krema i losiona za negu kože.
    Želatin se koristi u laboratorijske svrhe, kao sredstvo za pripremu elektroforetskih gelova, za zgrušavanje hemijskih rastvora, kao i u drugim naučnim istraživanjima.
    Kao prirodni proizvod, želatin se obično smatra bezbednim za upotrebu, ali treba imati na umu da on nije prikladan za vegetarijance i vegane, jer se dobija iz životinjskih tkiva. 
    Prilikom primene Želatin potrebno je poštovati propisanu zakonsku regulativu: Zakone i prateće pravilnike, kako bi se osigurala njegova sigurna upotreba i izbegle potencijalne negativne posledice.