Začina koji osvaja svojim bogatim ukusom i aromom, ali koji takođe krije duboke lekovite koristi. Cimet (Cinnamomum verum) je začin poreklom iz Šri Lanke, koji se koristi širom sveta ne samo u kulinarstvu, već i u tradicionalnoj medicini i aromaterapiji zbog svojih impresivnih lekovitih svojstava.
Cimet potiče od kore drveta cimetovca, koje se uglavnom uzgaja u tropskim regionima, posebno u Šri Lanki, Indoneziji, Kini i Vijetnamu. Već hiljadama godina, cimet je bio cenjen za svoj karakterističan ukus, miris i lekovita svojstva. Bio je toliko cenjen da je bio deo drevnih trgovinskih ruta i često se koristio kao valuta.
Eterično ulje cimeta ima moćna antibakterijska iantivirusna svojstva koja ga čine korisnim za uništavanje širokog spektra bakterija.
Prilikom primene Eteričnog ulja Cimeta potrebno je poštovati propisanu zakonsku regulativu: Zakone i prateće pravilnike, kako bi se osigurala njegova sigurna upotreba i izbegle potencijalne negativne posledice.