Voćne kiseline su organski spojevi koji se prirodno javljaju u voću i drugim biljkama. Neke od najčešćih voćnih kiselina su limunska kiselina, jabučna kiselina, vinska kiselina , i mlečna kiselina. Voćne kiseline su kiseline i stoga imaju kiselu pH vrijednost. različite su primene voćnih kiselina, kako u koznzerviranju hrane, tako i u kozmetici.
Limunska kiselina-1-hidrat je hemijsko jedinjenje koje se sastoji od molekula limunske kiseline i jedne molekule vode. Ima belu, kristalnu strukturu i često se koristi u formi praha. Limunska kiselina se prirodno javlja u citrusnim plodovima poput limuna i limete, ali se u kozmetičkoj industriji često koristi u sintetičkom obliku.
Palmitinska kiselina se prirodno nalazi u mnogim biljnim i životinjskim mastima i uljima, uključujući palmino ulje, kikiriki, soju i maslac. Zbog svoje široke rasprostranjenosti i niskih troškova proizvodnje, ima široku primenu u različitim industrijama.