Di-natrijum pirofosfat je beli kristalni prah koji ima mnogobrojne primene u industriji hrane, lepka, deterdženata, štamparijskih boja i fosfatnih kamenih proizvoda.
U prehrambenoj industriji, di-natrijum pirofosfat se koristi kao emulgator, regulator kiselosti, stabilizator i sredstvo za penjenje u različitim prehrambenim proizvodima. Koristi kao aditiv u mesu, ribljim proizvodima, mlečnim proizvodima, hleba, testima, pastama i drugim proizvodima. Koristi se za smanjenje stvaranja taloga u vinu i pivu.
U štamparskoj industriji, di-natrijum pirofosfat se koristi kao sredstvo za održavanje pH vrednosti štamparskih boja i kao dodatak u hemikalijama za obradu filma.
U fosfatnoj industriji, di-natrijum pirofosfat se koristi za pripremu za hranjive supstance i supstrat za rast biljaka.
Prilikom primene di-Natrijum pirofosfat potrebno je poštovati propisanu zakonsku regulativu: Zakone i prateće pravilnike, kako bi se osigurala njegova sigurna upotreba i izbegle potencijalne negativne posledice.