Kalijum natrijum tartarat-4-hidrat je hemijsko jedinjenje koje se sastoji od atoma kalijuma, natrijuma, ugljenika, kiseonika i vodonika. Ono se često koristi u prehrambenoj industriji kao sredstvo za dizanje testa u pekarstvu.
Natrijum acetat se koristi u prehrambenoj industriji kao dodatak hrani, posebno u kobasicama i sušenom mesu, kao konzervans za hranu i u proizvodnji kvasaca.
Natrijum acetat-3-hidrat je hemijsko jedinjenje koje se lako rastvara u vodi, ima kristalnu strukturu, stabilan je kada se čuva u suvom i hladnom okruženju, reaguje sa drugim hemijskim supstancama i ove osobine ga čine korisnim za razne industrije, kao što su hemijska i prehrambena industrija.
Natrijum dihidrogenfosfat-2-hidrat je hemijski spoj koji ima isti sastav kao i natrijum dihidrogenfosfat-1-hidrat, ali ima drugačiju kristalnu strukturu i sadrži dve molekule vode.
Natrijum heksametafosfat ima strukturu koja omogućava mnoge upotrebe u industriji i prehrambenoj industriji kao sredstvo za vezivanje i emulgator, sprečavanje taloženja u hemijskim proizvodima, vodenim rastvorima i u farmaceutskoj industriji kao stabilizirajuće sredstvo.
Natrijum molibdat-2-hidrat je neorganski spoj koji se koristi u raznim industrijskim aplikacijama i u proizvodnji gnojiva. To je beli, kristalni prah koji se lako otapa u vodi.