Uz najčešću upotrebu u medicini i poljoprivredi, magnezijum sulfat-7-hidrat se koristi i u kozmetičkim proizvodima, deterdžentima, u proizvodnji papira, tekstila i keramike.
Inulin je prirodni polisaharid koji se sastoji od lanaca fruktoze i služi kao skladište energije u mnogim biljkama. Ovo jedinjenje se takođe može proizvoditi komercijalno iz izvora poput korena cikorije. Inulin ima široku primenu u prehrambenoj industriji i kao prebiotik zbog svojih korisnih svojstava.
Kokosovo ulje, često nazivano i kokosova mast, je prirodno ulje koje se dobija iz mesa kokosa. Glavna komponenta kokosovog ulja su zasićene masne kiseline. Kokosovo ulje je bogato zasićenim masnim kiselinama, od kojih su najzastupljenije laurinska kiselina, miristinska kiselina i palmitinska kiselina. Ove masne kiseline su dugi lančani trigliceridi (LCT).
Hidrolizovani kolagen prah je oblik kolagena koji je podvrgnut procesu hidrolize, što znači da su duge lance kolagena razložili u manje fragmente, često nazvane peptidima. Ova hidroliza čini kolagen lako rastvorljivim u vodi.
Shea buter sadrži razne masne kiseline, uključujući oleinsku kiselinu, stearinsku kiselinu, linolnu kiselinu i palmitinsku kiselinu. Oleinska kiselina je dominantna i čini veći deo shea butera. Shea buter je prirodni izvor vitamina E, koji je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima i koristi se za zaštitu kože od oksidativnih oštećenja.
Laneno ulje je prirodno ulje koje se ekstrahira iz semena lana (Linum usitatissimum). Ovo ulje je bogato omega-3 masnim kiselinama, posebno alfa-linolenskom kiselinom (ALA), kao i drugim korisnim nutrijentima. Laneno ulje ima različite primene u ishrani i kozmetici.